ZTE FC

2014.04.28. 13:40

Nem érzik jogosnak - Sluka és Kocsis is „erősnek” tartja a kiállítást

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB II. 25. fordulójában lejátszott találkozókon mindössze két kiállítás történt, azok is Zalaegerszegen. Ráadásul mindkét piros lap ZTE-futballistának villant, azonban sem Marian Sluka, sem pedig Kocsis Adrián nem érezi jogosnak a kiállítását.

Kerkai Attila

Amúgy is szűkös a ZTE FC kerete, de tovább nőttek a szakvezetés problémái. A 2-2-es döntetlent hozó ZTE FC–Balmazújváros találkozón kiállított két játékos legalább két találkozóról való eltiltást kap. Visszatért ugyan a csapatba hosszú kihagyása után Vittman Ádám, aki ráadásul két gólt is szerzett, de ő maga nyilatkozta a Zalai Hírlapnak, hogy az erőállapota még messze van a tökéletestől, a szintén sérülés után lévő Simonfalvi Gábor pedig egyelőre még csak taktikai csere lehetett szombaton.

Azért Marian Slukával sem mindig bántak kesztyűs kézzel a vendégek, viszont a kiállításokkal együtt sem volt durva a mérkőzés, s ezért sem értik az egerszegiek a kapott kép piros lapot... Fotó: Pezzetta Umberto

Szóval, a pénteki, Gyirmót elleni találkozó előtt biztosan lesznek összeállítási gondjai Lendvai Miklósnak, de nézzük, miként élték meg az érintettek a kiállításukat. Kocsis Adrián a vendégek játékosával, Papp Ferenccel csúszott össze a 83. percben, s egyből villant a piros.

– Összecsúsztunk, s azonnal ordított a srác, szerintem ez volt a döntő... – vélekedett Kocsis Adrián közvetlenül a lefújás után. – Ő is keményen érkezett, én is, de ilyenkor már nem lehet visszahúzni a lábat, mert abből csak sérülés lesz. Szerintem maximum sárgát érhetett az eset, a kiállítás nem volt jogos.

Marian Sluka ezen a találkozón is hasznosan futballozott, akinek a rutinja biztosan hiányozni fog a következő mérkőzéseken. Ő a 79. percben a második sárga lapja után mehetett zuhanyozni, s ő sem érzi jogosnak a kiállítását.

– Megnéztem vasárnap a találkozó felvételét, hiszen nagyon nem értettem egyet a játékvezetővel már ott a pályán és most sem... – árulta el hétfőn Sluka. – Bár voltak hibái a játékvezetőnek, de az első félidőben úgy éreztem, jól fújja a meccset, után viszont már kevésbé. Az első sárga lapom nem ért ilyen fegyelmezést, ezt most is állítom, és a második sem. Igen, ottmaradt a lábam, de a pálya középső harmadában, ráadásul nem voltam utolsó ember sem, így aztán nem érzem jogosnak a kiállítást sem. Sajnálom, hogy ez történt, hiszen ha nincsenek a piros lapok, szerintem még tudtunk volna gólt lőni, mert benne volt még a játékunkban. Viszont el kell ismerni, hogy jó ellenféllel találkoztunk, ám sajnos még mindig vannak visszatérő 15-20 perceink, amikor kihagyunk. Továbbra is pontrúgások után kapjuk a gólokat, vagyis nagyobb koncentrációra lesz szükségünk a jövőben ahhoz, hogy elkerüljük ezeket a szituációkat.

 

A ZTE FC tehát már pénteken (17.00) megmérkőzik a Gyirmóttal, Kocsis és Sluka ügyét pedig kedden tárgyalja a fegyelmi testület.

Kapcsolódó hír:

Vittman-dupla és döntetlen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!