ZTE FC

2014.02.10. 17:29

A ZTE FC fizetett

Zalaegerszeg - Hétfőn egyetlen előrelépés történt hosszú hónapok óta a ZTE FC-nél: a klub fizetett Simon Antal korábbi szakvezetőnek, így az MLSZ illetékes bizottsága kedden megszüntetheti korábbi, az átigazolásból való kizáró határozatát a zalaiakkal szemben.

Kerkai Attila

Szorít az idő és ez minden tekintetben igaz a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapatára. Február 15-én immár újra háromhavi bérrel tartozik majd a klub a játékosoknak, akik így újra az MLSZ-hez fordulhatnak jogorvoslatért. Közeledik február 21-e is, amikor lejár a hazai átigazolási határidő, s alig három hét múlva itt van az NB II tavaszi szezonjának rajtja.

Hétfőn mégis történt némi előrelépés, ugyanis az egerszegi klub tájékoztatása szerint fizetett Simon Antalnak, a csapat éléről szeptemberben menesztett szakvezetőnek. Három hete ugyanis az MLSZ fegyelmi bizottsága a ZTE FC-t kizárta az átigazolásból mindaddig, amíg a kék-fehérek nem rendezik (vagy törlesztik) az elmaradt juttatásait a korábbi edzőnek.

– Elvileg visszavonja keresetét Simon úr ügyvédje, hiszen fizettünk, s ezzel érvényét veszíti a volt szakvezető keresete is. Mindezt persze csak a fegyelmi bizottság mondhatja ki, amely kedden ülésezik ismét – kaptuk a rövid tájékoztatást Dézsi Attilától, a ZTE FC ügyvezetőjétől.

További hírek viszont nincsenek, hivatalosan legalábbis. Arról sem, hogy a klub többségi részvényeire vételi ajánlatot tett önkormányzat és Nagy Ferenc többségi tulajdonos mikor folytatja tárgyalásait, ami a múlt heti bejelentés szerint a megoldás kulcsa lehetne a klub fojtó anyagi gondjaira.

A ZTE FC szerdán hazai pályán (14.30) játszik ismét felkészülési mérkőzést a Hévíz ellen, szombaton (11.00) pedig szintén idehaza a szlovén II. ligás NK Zavrc lesz a vendég.

Kapcsolódó cikk:

Nagy Ferenc elfogadja az ajánlatot, de feltételekkel

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!