Zene

2017.03.25. 21:05

Közönségorientált zenét játszanak - A közelmúltban alakult Vagabond Trió

KESZTHELY - Alapvetően populáris zenét játszunk, ennek ellenére igyekszünk úgy megszólaltatni a dalokat, hogy mindegyikben legyen némi pikantéria. Az a cél, hogy olyan élőzenei szolgáltatást nyújtsunk, ami értéket képvisel.

Gyuricza Ferenc

A közelmúltban alakult Vagabond Trió énekes, Fegyverneky Levente mondta mindezt a zenekar "ars poetica"-jaként. A háromfős együttest ismert zalai zenészek alkotják, akik saját bevallásuk szerint is teljesen új utakat próbálnak ki.

- Ilyen jellegű zenével ez idáig még egyikünk sem foglalkozott - magyarázta társai nevében is az énekes. - A Vagabond Trió ugyanis akusztikusabb jellegű zenét játszik, a daloknak azonban van egy markáns elektronikus alapja, amit számítógép segítségével állítunk elő. Olyasmi ez, mint az elektronikus zenében már igencsak elterjedt live act fogalma, azaz egy program segítségével felveszünk rövidke részeket, s ezeket játsszuk be a fellépéseinken. Az akusztikus zenét élőben keverjük az elektronikus hangmintákkal.

Fotó: archív

S kik a társak? Fegyverneky Levente mellé Udvary Dávid énekes-basszusgitáros, az egykori Jóindulat tagja, illetve a gitáros Tóth Gábor csatlakozott. Utóbbival Levente a Rocket Rollers rockabilly formációban is együtt zenél. Az együttes tehát alapvetően trió felállásban dolgozik, de alkalmanként egy szaxofonos, Szita Gábor is csatlakozik hozzájuk.

- Ez a felállás biztosítja azt a szabadságot, hogy akár zárt térben, kis helyen, akár utcazene jelleggel tudjunk fellépni - folytatta Levente. - Szita Gábor akkor csatlakozik hozzánk, ha nagyobb tér áll rendelkezésünkre vagy esetleg a program olyan, hogy a szaxofonnak van létjogosultsága.

A Vagabond Trió rendkívül gyorsan felépítette programját, az énekes szerint négy-öt órányi repertoárral is rendelkeznek már. Ebben a klasszikus rock and rolltól Sting finom, jazz ihletésű, ám alapvetően mégis popdalain át a rádiók által előszeretettel játszott kortárs szerzeményekig - mint a Gnarls Barkley Cra-zy című slágere - szinte minden megtalálható. Az egyedüli kivételt a saját dalok jelentik, mert a Vagabond Trió alapvetően közönségorientált zenét játszik, így az önkifejezést mindannyian külön ágon, az egyéb zenekaraikban művelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!