Zene

2014.10.13. 19:40

Kiss Endi, a Hooligans dobosa a zenekar új terveiről is beszélt

Októberben egy különleges új albummal, decemberben pedig egy szintén speciális koncerttel jelentkezik a Hooligans. A zenekar hamarosan megjelenő nagylemeze csak duetteket tartalmaz, a decemberi fellépésük sajátosságát pedig a szimfonikus hangzás adja majd.

Gyuricza Ferenc

Többek közt erről is beszámolt lapunknak legutóbbi zalai vendégszereplésüket követően az együttes dobosa. Kiss Endi kiemelte: most is azt érzik, hogy a 2014-es esztendő volt eddigi pályafutásuk talán legjobb éve, ám a krémje még csak ezt követően jön.

– Rövid időn belül megjelenik egy új albumunk, amely csak duetteket tartalmaz – sorolta a zenész. – Ehhez rengeteg segítséget kaptunk a barátainktól és a pályatársainktól, olyanok vállaltak velünk duetteket, mint Nagy Feró, Janicsák Veca, Király Linda, Kowalsky, az Animal Cannibals, a Pokolgép, a 100 Folk Celsius vagy éppen a KFT zenekar. Mindez azért is nagy kihívás számunkra, mert a dalokat közösen átdolgoztuk, teljesen a vendégek arculatának megfelelően alakítottuk át.

A duett-album az újragondolt régi dalok mellett két vadonatúj szerzeményt is tartalmaz majd, ami egyben azt is jelzi, hogy az együttes tagjait már foglalkoztatja az alkotómunka. Kiss Endi szerint januárban ülnek össze, hogy az ötleteiket kibontsák.

– Ezt megelőzően még egy fontos feladat vár ránk, hiszen december 14-én első szimfonikus hangversenyünket tartjuk a Kongresszusi Központban – folytatta a dobos. – Ennek próbáit rögtön el is kezdjük a duett-album megjelenését követően, hiszen a Hooligans zenekar eddigi történetének egyik legnagyobb vállalkozása lesz.

Hamarosan duett-albummal jelentkezik a Hooligans. A zenekar tagjai balról jobbra Kiss Endi dobos, Tóth Tibi gitáros, Ördög Csipa Tibor énekes, valamint Késmárki Zsolt basszusgitáros. Fotó: Archív

A szimfonikus koncerten a Magyar Virtuózokkal együtt lép fel a Hooligans. A programban a rockzenekar dalai hangzanak el, teljesen speciális formában.

– Megtehettük volna azt, amit sok más előadó is választott, hogy egyszerűen csak áthangszereltetjük a dalokat – magyarázta a Hooligans tagja. – Mi azonban sosem a könnyebb utat választjuk, szeretjük a kihívásokat, s ezért egy olyan produkcióval jelentkezünk, amely egyszerre lesz szimfonikus, s a zenekar keménysége is megmarad.

Kiss Endi azt mondja, eddigi pályafutásukra is az volt jellemző, hogy folyamatosan keresték a kihívásokat, egyre próbálták tágítani a határokat. Ez a két produkció is hasonló elgondolások alapján született meg a felükben.

– Huligánok nem túl gyakran fordulnak meg olyan elegáns helyeken, mint a Kongresszusi Központ – mosolyodott el a zenész. – Havasi Balázzsal közös produkciónkkal nekem már megadatott, hogy felléphettem ott, de a zenekar eddig még nem játszott ebben a teremben. Pedig nagyon jól szól, álom ott fellépni.

Endi azt is hozzátette: van még egy titkolt szándékuk ezzel a koncerttel. Bár szerinte nekik van a legjobb közönségük, de van egy olyan réteg is, amely klubokba, fesztiválokra biztosan nem jár. Abban bíznak, hogy őket talán sikerül a Kongresszusi Központba becsábítaniuk.

– Amikor a Hooligans szekere kezdett beindulni, egyre csak az járt az eszemben, vajon a rutin nem öli-e majd ki belőlünk a kreativitást – árulta el a zenész. – Nem ez történt, a rock and roll ott munkálkodik bennünk, fejlesztjük magunkat, én most zongorázni tanulok. A tizedik album után is látható: a Hooligans nem gyepesedik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!