Zalaszombatfa

2015.07.15. 09:29

Állandó kiállítás a zalaszombatfai turistaháznál

Zalaszombatfa - Állandó kiállítást rendeznek majd be a turistaház melletti épületben, amit nemrég újítottak fel.

Korosa Titanilla

A nyugodt környezetben található hetési településen is a lehetőségekhez mértem próbálnak nagyobb hangsúlyt fektetni az idegenforgalomra és a fejlesztésekre. Nemrég a már felújított turistaház melletti épületen végeztek átalakításokat.  - Másfél millió forint állami támogatást kaptun, mivel nem vettünk részt az adósságkonszolidációban tavaly - tájékoztatta lapunkat Szabó Zoltán polgármester.

Szabó Zoltán polgármester mutatta meg az épületet

- A turistaházként vagy közösségi házként is szolgáló épület szomszédságában álló ház jelenleg ebédlőként funkcionál, de elég nagy a belső tér ahhoz, hogy átalakítsuk. Leválasztottunk egy nagyobb helyiséget, ahol a felújítást követően terveink szerint még augusztusban szeretnénk állandó kiállítást létrehozni. A faluban élnek még olyan idős asszonyok, akik megőrizték régi hetési szőtteseiket. Most főként ezeket szeretnénk összegyűjteni és kiállítani itt egy nagyobb teremben, hogy megőrizzük az utókornak. A belső tér átalakításával sem szűnik meg az ebédlő, a kiállítóterem melletti kisebb helyiséget rendezik be erre a célra. az épület nemcsak belül, hanem kívül is átalakult. A támogatási összegből új nyílászárókat vásároltak, ajtókat és ablakokat egyaránt, ami egységes küllemet ad az épületnek. Emellett elvégezték a külső festést és két ablak fölé előtető is épült, míg az épület köré a járda is elkészült.Az állandó kiállításon a hetési szőttesek mellett más, a településre és a tájegységre jellemző régi tárgyak, használati eszközök is láthatók lesznek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!