Zalaszentgrót

2015.11.10. 12:01

Hölgyek és szeniorok Zalaszentgróton

Zalaszentgrót - A Városi Önkormányzat és a ZalA-KAR Térségi Innovációs Társulás idén kilencedik alkalommal rendezett találkozót a térség idős lakóinak a Városi Művelődési Központban.

Szalay Csaba

A korábbi hagyományoktól eltérően most nem „ki mit tud" jellegű bemutatók voltak. A térség településeiről érkezett vendégek először tájékoztatót hallgattak meg a kistérségben élő idősek helyzetéről és javaslatot térségi idősügyi tanács létrehozására, majd dr. Horváth István rendőr ezredes, a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője és Dömötör Roland bűnmegelőzési főelőadó adott tájékoztatást az idősekre leselkedő veszélyekről, az egymásra figyelés fontosságáról.

A büfé-szünetben a vendégek még megcsodálták Kónya Zsuzsa most véget ért mandala- és ékszerkiállítását. Ezután a színházteremben kulturális bemutatók következtek. Vincze Nóra magas művészi színvonalon adta elő József Attila: Dunánál című versét. Baracskai József polgármester, a társulás elnökének köszöntője után a Pakodi Margaréta Népdalkör nagy sikert aratott vidám nótáival. Őket a szentgróti Főnix gitárcsoport követte. Kirobbanó sikerrel szerepelt az Orfeum Színpad két művésze, Bálint Csaba és Jurina Beáta az előadott operett-slágerekkel. Ugyancsak kivívták a közönség elismerését az operett-gála szünetében fellépő szentgróti Bíborka-Csillagfürt ifjú néptáncosai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!