Zalaszentgrót

2015.03.19. 18:24

Közösségi kertet alakítottak ki Zalaszentgróton

Zalaszentgrót - A helyiek ingyenesen bérelhetnek parcellákat, melyben saját maguk termelhetnek zöldségeket, fűszernövényeket a csütörtökön átadott közösségi kertben.

Keszey Ágnes

„Közös kertünk: Zala – Fenntartható táj(újra)használat a Zalai-dombságban" című projekt keretében készült el az a közösségi kert, melyben 34 parcellát alakítottak ki, melyeket ingyenesen bérelhetik a helyiek.

A kertet Baracskai József polgármester adta át:

– Az üvegházban az önkormányzat ültetett paprikát és paradicsomot és gyümölcsfák is kerülnek ide. Nagy az érdeklődés a lehetőség iránt, az iskolások is gazdálkodni fognak itt. Ha minden terület gazdára talál, a közösségi kertet bővíthetjük a horgásztanya irányába.

Fotó: Keszey Ágnes

Szabó Tibor, a Zala Termálvölgye Egyesület munkaszervezete elnöke elmondta, hogy a közel 15 millió forint összköltségű projekt célja a helyi termékek előállításának és fogyasztásának népszerűsítése. Előadássorozatot is tartottak a természetközeli gazdálkodásról, egy könyvet is megjelentettek, melyből a kiskerttulajdonosok kaphatnak hasznos tanácsokat a fenntartható gazdálkodáshoz.

A kertben pihenőhelyeket is kialakítottak padokkal, kerti kúttal, ivókúttal és egy kis kilátóról csodálhatják gyerekek és felnőttek egy kis tó és a földből előbújó növények látványát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!