Zalaszentgrót

2014.07.14. 15:05

Öt napot töltött Erdélyben a tekenyei Idősek Klubja

Tekenye-Erdély - A tekenyei Idősek Klubja tavasszal elfogadta Szalay Csaba javaslatát egy erdélyi kirándulásra. A megvalósulásról az értelmi szerző számolt be lapunknak.

A július 2-ától 6-áig tartó, élményekben gazdag utazásra meghívtuk a türjei, zalabéri és zalaszentgróti szomszédokat is. A program során Kolozsvárott koszorút helyeztünk el Mátyás király szobránál. A kőrösfői erődtemplom és a kalotaszegi kézimunkák megtekintése után a szállás Farkaslakán volt.

Felkerestük Orbán Balázs sírját Szejkefürdőn, megkóstoltuk a finom fagylaltot a legmagyarabb városban , Székelyudvarhelyen, fényképeztük a máréfalvi székelykapukat. A bátrabbak Homoródfürdőn kortyoltak a híres borvízből. A csíksomlyói kegytemplomban közösen énekeltük az ősi magyar himnuszt, a Boldogasszony anyánk kezdetűt.

Petőfi Sándorról sem feledkeztek meg a zalai utazók (Fotó: Nyugdíjas KLub)

A Mohos lápban vezetett túrán a természeti csoda megismerése közben igazi székely vicceket, anekdotákat hallgattunk, a Szent Anna tóban lemostuk bűneinket . A 250 éve lezajlott székely népirtás emlékművénél a négy település koszorúját helyeztük el, majd sétáltunk a lenyűgöző szépségű Békás-szorosban, megpihentünk a Gyilkos tó partján. Farkaslakán megkoszorúztuk Tamási Áron sírját. A parajdi sóbánya, Szováta, a kerámiáiról híres Korond, majd Déva érintésével Arad is belefért a négy napba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!