Zalaszentgrót

2013.06.12. 08:13

Visszanyeri régi fényét

Zalaszentgrót - Öröm, hogy egyre több vonzó programot kínál a város a lakosok és az idelátogató vendégek számára. A vonzerő növeléséhez fontos, hogy a várost folyamatosan szépítsük.

Sámel József

A Kiskastély előtti híd színekbe öltözve várja a kultúrtivornya vendégeit - mutatja Baracskai József

Baracskai József polgármester fogalmazott ekként, hangsúlyozva: a csáfordi Öreg traktorok találkozója, a Zalavölgyi Kultúrtivornya, a Puszika Oszika Flúgos Futam egyaránt Zalaszentgrót  életének részévé vált. Olyannyira, hogy mindegyikre sok ezer ember érkezik már hosszú évek óta. De említhetem a részönkormányzati programokat, s a város művészeti csoportjainak fellépéseit is.

- Maximálisan figyelünk a város rendezettségére, s próbálunk minden évben újat nyújtani - tette hozzá. - Idén önerőből megkezdtük az egykori szabadtéri színpad helyreállítását, tisztítását. Szeretnénk, ha az egykor kedvelt Zala folyó menti terület visszakapná régi fényét, s rendezvényeknek adna helyet. A ligetet szintén rendeztük, ott megkezdődött a Batthyányi-kút építése, melyre pályázati forrásból sikerült pénzt nyerni. A Lelkes Márk szobrászművész által tervezett és készítendő alkotást augusztusban avatjuk majd fel. Itt kell megjegyeznem, hogy neki köszönhetően Zalaszentgróton tartja nyári gyakorlatát a Képzőművészeti Egyetem.

Ha Zalaszentgrót szóba kerül, egyre többen említik meg a termálfürdőt, mely kétségtelenül szervesen hozzátartozik a város idegenforgalmához.

- A lehetőségeinkhez mérten folyamatosan fejlesztünk. Idén a vendéglátóhelyek előtti tér beruházás második üteme készült el - folytatta a polgármester. - Szeretnénk bővíteni a sportolási lehetőségeket, gondolok itt kézilabdára és focira. tervezzük, hogy pályákat építünk. A fürdő működésének kérdése ugyancsak állandóan napirenden van. Keressük a magántőke bevonási lehetőségét, de óvatosak vagyunk, csak biztosra megyünk.

Ezek is érdekelhetik