Zalalövő

2016.05.30. 19:29

Szükség van egy bölcsődei csoportra

Zalalövő - A három évesnél fiatalabb gyermekek elhelyezése jelenleg nem megoldott a városban, ezért szükség lenne egy önálló bölcsődei csoport kialakítására.

Gyuricza Ferenc

Többek között erről is tárgyalt legutóbbi ülésén a város önkormányzata. A téma az elmúlt évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásának értékeléséről szóló napirendi pont kapcsán vetődött fel.

A problémát az idézte elő, hogy a bölcsődéskorú gyermekeket fogadó helyi családi napközi ez év március elsejével megszűnt, miközben lenne igény a szolgáltatásra. Az önkormányzat emiatt már korábban felvetette a már meglévő napközi otthonos óvodájának bölcsődei csoporttal való bővítését. A napirendi pont tárgyalásakor elhangzott: pályázatot kíván a város benyújtani ennek érdekében, s ennek előkészítése már folyamatban is van. Ezzel tulajdonképpen az esetleges későbbi jogszabályi kötelezettségének is elébe megy az önkormányzat.

Zalalövőn a három év alatti gyermekek száma jelenleg 73 fő, a demográfiai mutatók pedig kedvezőek, mivel a 2012-es és 2013-as évekhez képest 2014-ben és 2015-ben is magasabb volt a születések száma. A bölcsődei csoport beindításánál természetesen a környező településekre is számítanak.

Címkék#zalalövő

Ezek is érdekelhetik