Zalalövő

2015.06.21. 15:05

A mágia és a varázslat éjszakája

Zalalövő - A tűzugrás elmaradt, a Szent Iván-éji program többi rendezvényét például a múzeumi kvízjátékot azonban megtartották szombaton.

Gyuricza Ferenc

Zalalövőn 2010 óta hagyomány, hogy Szent Iván-éj apropóján közösségi és kulturális eseményeket szerveznek a mágia és varázslat jegyében. Nem feltétlenül az év legrövidebb éjszakáján, inkább az ahhoz legközelebbi hétvégén, hogy minél többen részt vehessenek a rendezvényeken. Ez évben is így történt, a zalalövői Szent Iván-éj ezért esett szombatra.

A keleti misztikumot a zalaegerszegi Ezer Rózsa Kertje hastánccsoport képviselte a szombat esti zalalövői rendezvényen  Fotó: Gyuricza Ferenc

Többek közt erről számolt be lapunknak a Salla Művelődési Központ igazgatóhelyettese, Bischofné Hesinger Katalin, aki azt is elmondta még: a kulturális bemutatók mellett annak a múzeumi kvízjátéknak volt a legnagyobb sikere, mely során a feltett kérdésekre egy alapos tárlatmegtekintéssel kaphatták meg a választ a játékosok. A kvízjáték nyertese a gyerekek közül Koller Kata, a felnőttek mezőnyében pedig Grácsin Alexandra lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!