Zalalövő

2012.03.14. 08:55

Mesemondók találkozója Zalalövőn

A zalalövői Salla Művelődési Központ, Központ, Könyvtár és Alapfokú Művészeti Iskola a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulással Közösen mesemondó versenyt hirdetett a kistérségi általános iskolai tanulók körében.

Vásár Marianna

A felhívás nagyon népszerű volt, hiszen a több, mint 50 kisgyermek 8 általános iskolát képviselt. A találkozóra Nagykanizsáról és a Vas megyei Gencsapátiból is érkeztek versenyzők. A legnépesebb mesemondócsoport a helyi Zalalövői Általános Iskolából érkezett. Üde színfoltja volt a találkozónak a Salomvári Általános Iskola mesemondó blokkja, hiszen tőlük olyan mai népszerű mesélők műveit hallhatta a zsűri, mint Mészöly Miklós, Lázár Ervin, Csukás István, Kántor Zsuzsa, vagy éppen Hárs László.

Bagod és Zalaszentiván mesélői közül sok díjazott kisgyerek került ki. Teskándot, Csonkahegyhátot, Becsvölgyét és Pókaszepetket is képviselték mesélők ezen a napon.


A zsűri 4 különdíjat is kiosztott, melyet a zsűri elnöke Török Károlyné Miszori Marianna, valamint a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás ajánlott fel. Ahogy a mesék, úgy a díjak sem voltak hétköznapiak. A legjobbak a Deák Ferenc Megyei Könyvtár Öröknaptárával, mézzel, és a Göcseji Képeslap című CD-vel gazdagodtak.

A részvevők és szervezők is közösen ígérték a nap végén, hogy jövőre folytatják a hagyományt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!