Zalakaros

2015.11.18. 17:02

Megérdemelt otthonra leltek a fürdőváros civil közösségei

Zalakaros – Remélem, hogy az épület új összefogást hoz létre a településen, hiszen most erre van szükség.

Horváth-Balogh Attila

Ezt Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester mondta ünnepi beszédében szerdán, a civil ház avatásán.

Az Ezüstklubnak és a Dalárdának otthont adó, 70 fő befogadására képes komplexumot egy volt fogorvosi szolgálati lakásból alakította ki az önkormányzat. Mint azt az alpolgármester hangsúlyozta: a civil házra vonatkozó korábbi grandiózus tervek megvalósulására nem volt  esély.

– Azt pedig nem várhattuk ölbe tett kézzel, hogy valami történjen, ezért döntött a képviselő-testület e beruházás megvalósítása mellett – folytatta az alpolgármester. – Nem túl nagy, ez igaz, de biztosan sikerül tartalommal megtölteni, és a közösségeink jól érzik majd itt magukat.

A nemzetiszínű szalagot Czirákiné Pakulár Judit, Gönczöl György és Tóthné Krémer Mária vágta át
Fotó: Szakony Attila

Az alpolgármester jelezte: szeretnék, ha a ház a lehetőségek tárházát jelentené a civilek számára. Utóbbiak nevében Tóthné Krémer Mária az Ezüstklub, Gönczöl György pedig a Dalárda vezetőjeként köszönte meg a közösségek új otthonát, mely szerintük méltó jutalom az elmúlt évek munkájáért.

Czirákiné azt is mondta: a gyógyhelyfejlesztési pályázat keretében rendezvényház kialakítását tervezik, mely a kiegészítője lesz a most átadott civil ház szolgáltatásainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!