Zalakaros

2014.05.29. 12:19

Gondoskodtak a fogorvosi ellátásról

Zalakaros - Biztosítja a praxisváltást követően a tárgyi minimumfeltételeket a fürdőváros fogorvosi rendelőjében az önkormányzat, erről döntött minapi ülésén a képviselő-testület.

Horváth-Balogh Attila

Az önkormányzat és a zalakarosi fogorvosi körzethez tartozó önkormányzatok még márciusban kötöttek feladatellátási szerződést az új fogorvossal, dr. Oláh Eszter Borbálával a fogszakorvosi teendők elvégzésére. A szerződés arról is rendelkezik, hogy még az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium által jóváhagyott idevágó rendelet alapján a székhely önkormányzatnak térítésmentesen kell biztosítania a fogorvosi ellátáshoz szükséges minimumfeltételeket. Az előző fogorvos, dr. Bogdán Gertrúd pedig úgy nyilatkozott az önkormányzat felé, hogy a rendelőben található műszerek az ő tulajdonát képezik, melyeket magával visz. Ezért a megkötött feladatellátási szerződés alapján a képviselő-testület most úgy határozott, hogy a tárgyi feltételek biztosításához egymillió forintot különít el a költségvetésben tanulmány- és közműtervekre félretett 5 millió forintos tartalékból. Azzal a kitétellel, hogy ha év közben többletbevétel jelentkezik, a pénzt vissza kell pótolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!