Helyi védettséget javasolnak

2018.06.11. 07:00

A ravatalozó felújítását közadakozásból oldanák meg Zalalövőn

Az épített örökség megóvása érdekében indokolt lenne több épületet is helyi védettség alá vonni a zalai kisvárosban.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Nagy József / ZH Archív

Többek között erről esett szó a pénteken megtartott közmeghallgatáson, amelyen elsőként a Települési Arculati Kézikönyvet mutatták be az érdeklődőknek. A kiadvány elkészítéséért felelős építész, Agg Ferenc többek között a Damjanich utcában található épületeket javasolja helyi védettség alá vonni, de vannak a városban más, építészeti szempontból értékes épületek is.

A zalapatakai településrész klubhelyiségében megtartott fórumon mindemellett a városrészi ravatalozó tervezett felújításáról is szó esett, ennek költségeit Szabó Sándor képviselő egy korábbi kezdeményezése alapján közadakozással szeretnék előteremteni.

Hasonló módon újul meg a zalamindszenti városrész temetőjének ravatalozója is, ez utóbbi esetében a városi önkormányzat gyűjti majd a felajánlásokat.

Néhány további lakossági észrevétel is elhangzott. A Háshágyi utcaiak a szennyvízhálózat bővítését kérték, hogy ők is rá tudjanak csatlakozni, de érkezett panasz az úgynevezett Sáslapi-patak elhanyagoltságát illetően is. A terület a GySEV-hez, azaz a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.-hez tartozik, így Pintér Antal polgármester arra tett ígéretet, hogy a jelzést továbbítják a vasúttársaságnak.

Kiemelt fotó: Nagy József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!