Zalaegerszeg

2017.03.12. 19:40

Hóvirágot fényképezett a győztes

Zalaegerszeg - A Mindszenty Ifjúsági Ház pinceklubjában szombaton kiállítás nyílt a természeti értékek bemutatását célzó fotópályázatra érkezett alkotásokból.

Fincza Zsuzsa

- Az Összefogás Botfáért Egyesület pályázatának részeként a versenyzők gyönyörű képeket készítettek az orchideatúrán, a Felső-Válicka értékeit bemutató rendezvényen, az őshonos gyümölcsfák megmentése érdekében szervezett kutatómunka során, az erdei iskolákban, valamint a madárgyűrűzések alkalmával egyaránt - mutatott körbe elégedetten a tárlat színes fotóin dr. Illyés Zoltán, az ifjúsági ház vezetője.

- Az eddig beérkezett műveket díjaztuk, de a verseny ezzel még nem zárult le, ugyanis a Zalaegerszeg botfai településrészének természeti értékeit bemutató kiadványban néhány ritkaságról még várunk felvételeket.

A fotópályázat díjazottjai, (balról) Sepsi Csombor Márton, Kovács Ferenc és Tompos Dávid (Orbán Ádám nem vett részt a megnyitón), dr. Illyés Zoltánnal, a rendezvény fő szervezőjével
Fotó: Fincza Zsuzsa

A zsűri az első díjat Orbán Ádám hóvirágot megörökítő fényképének ítélte, a második díjat Sepsi Csombor Márton kapta a Madarász kutyája című felvételéért. Míg Tompos Dávid a mezei zsályáról, Kovács Ferenc pedig egy a hálóba került kék cinegéről készített remek fotójáért vehette át a harmadik helyezettnek járó oklevelet. A díjakat Gecse Péter, a rendezvényt támogató Zalaegerszeg város alpolgármestere adta át.

Szombaton lezárult a téli madárgyűrűzési szezon is, melynek során az Ifjúsági Ház körül és az iskolák parkjaiban több mint 350 madarat vettek nyilvántartásba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!