Zalaegerszeg

2017.01.03. 18:00

Megújul a Kaffka Margit tagkollégium

Zalaegerszeg – Hamarosan megkezdődik a Kaffka Margit tagkollégium közel 140 millió forint értékű energetikai korszerűsítése.

Hajdu Péter

A kollégium éttermében kedden tartott sajtótájékoztatót Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója. Elmondta, az önkormányzattól átvették a létesítményt, már a tankerület a fenntartó és a működtető is. Közölte, napokon belül megkezdődik az a felújítás, aminek eredményeként több mint 138 millió 627 ezer forint értékben újul meg az épületegyüttes energetikai szempontból. A beruházást a tankerületi központ jogelődje által tavaly ősszel beadott KEOP pályázat sikere teszi lehetővé. A munkák során megtörténik az épület falainak és tetejének külső hőszigetelése összesen 1805 négyzetméteren, kicserélik a 115 külső nyílászárót, továbbá az épület tetején 120 napelemet helyeznek el. Ez a 30 kilowatt teljesítményű rendszer termeli majd a kollégium számára az elektromos áramot.

Balaicz Zoltán, Sümegi László és Kajári Attila a kollégium ebédlőjében a hamarosan megkezdődő felújításról beszélget
Fotó: Katona Tibor

Az átfogó energetikai korszerűsítés eredményeként évente mintegy 10 millió forintot takarítanak meg. Kajári Attila elmondta továbbá, hogy a felújítás során, a lapostető szigetelésekor 360 négyzetméternyi felületen 50 köbméter azbeszt tartalmú anyagot fognak elszállítani és modern technológiával helyettesíteni. A munkák várhatóan ez év végéig fejeződnek be. Balaicz Zoltán polgármester és Sümegi László önkormányzati képviselő, a Zalaegerszegi Városi Középiskolai Kollégium intézményvezetője a tankerület és a város jó kapcsolatáról szóltak. A polgármester többek között elmondta, az önkormányzat eztán is odafigyel az iskolák sorsára és 2020-ig milliárdos nagyságrendű összegeket fordít a megújításukra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!