Zalaegerszeg

2016.11.29. 19:40

Tunkel Nándor ésa Liszt-iskola diákjai- A 25 éves tanintézmény gazdag programjai

Zalaegerszeg - A megyeszékhelyi Liszt Ferenc Általános Iskola tanulói tanáruk segítségével számolnak be legutóbbi, életre szóló élményükről. A diákok nemrég a zalai Tunkel Nándor paralimpikonnal találkozhattak, aki bronzérmet hozott haza Rióból.

Civil Tudósítónktól

Az őszi szünet után mozgalmas napokkal folytatódott a tanév a Liszt iskolában.

Két évvel ezelőtt az iskolai könyvtár csatlakozott a diafilm 60 éves évfordulója alkalmából meghirdetett országos felhíváshoz. Ennek folytatásaként tavaly és az idén novemberben is sor került a közös diavetítésre, melyen az iskola tanulóinak több mint fele részt vett. Lúdas Matyi története mellett többek között Kele, a Fekete István regényéből megismert gólya története is vászonra került.


Tunkel Nándor középen az őt faggató diákok körében Fotó: Liszt iskola

Ezt a programot november 9-10-én az egészség napok követték. A sok egészségmegőrző program és előadás mellett a rendezvény egyik kiemelt eseménye volt az élménybeszámolóval egybekötött beszélgetés Tunkel Nándor erőemelővel, bronzérmes zalai paralimpikonnal. A gyerekek mindannyian nagy érdeklődéssel hallgatták a kiváló teljesítményt elérő sportolót, aki nagyon szívesen válaszolt a felmerülő kérdésekre is, elmondva, nincsen lehetetlen, ha az ember nagyon akar valamit. Természetesen a résztvevők örömmel gyűjtötték be az értékes aláírást és elkészültek Nándival a közös fotók is.

A múlt hét végén aztán a 25 éves évfordulóját ünneplő iskolai alapítvány hagyományos éves báljára került sor. A programsorozatnak ezzel még nincs vége, hiszen december 6-án és 7-én adventi hangversenyre várják a kedves szülőket és minden érdeklődőt.Ezek is érdekelhetik