Zalaegerszeg

2016.03.11. 18:31

A szabad sajtó a demokrácia alapfeltétele

Zalaegerszeg – A megyeszékhely vezetése sajtóreggelire várta pénteken a helyi média munkatársait a szabad sajtó napja alkalmából.

Horváth-Balogh Attila

Gecse Péter alpolgármester, Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő és dr. Kovács Gábor jegyző a fogadáson. Fotó: Katona Tibor

A Vándor vigadóban rendezett fogadáson Balaicz Zoltán polgármester a sajtószabadságnak, mint a demokrácia alapfeltételének jelentőségét hangsúlyozta köszöntőjében. Felidézte, hogy 1848-ban ezen a napon (március 11-én) készült el a 12 pont, majd a jelenről szólva a helyi médiának mondott köszönetet a korrekt munkáért. Vigh László országgyűlési képviselő szintén elismerően szólt a helyi sajtóról, s azt is kifejtette, hogy nehéz szakma az újságíróé. A migrációval kapcsolatos példákkal szemléltette, hogy ugyanazt a történést teljesen eltérő konklúzióval is lehet tálalni, s jelezte, az objektív tájékoztatást tartja a sajtó fontos feladatának, értékének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!