Zalaegerszeg

2015.12.03. 14:36

DK: Stadionok helyett egészségügyre

Zalaegerszeg – Megdöbbentő, hogy amikor az egészségügy romokban hever, stadionokra költenek milliárdokat.

Szabó Judit

Ezt Nagy Zoltán, a Demokratikus Koalíció megyei képviselője jelentette ki sajtótájékoztatóján. Elmondta: értetlenül áll a zalaegerszegi stadionberuházás előtt is. Miközben az Orbán-kormány stadionokra költ, pénzt von ki az egészségügyből, mutatott rá, s hosszú várólistákról, alulfizetett és túlterhelt orvosokról, ápolókról beszélt. A DK javaslata szerint meg kell reformálni az egészségügyi rendszert, olyat kialakítani, mely biztos alapellátást nyújt, a várólisták csökkenését eredményezi, biztosítja az otthonápolás lehetőségének megteremtését. A szakrendelők fejlesztésével tehermentesíteni kell a fekvőbeteg ellátást és életpályamodellt kell kialakítani az orvosoknak, közölte a politikus.

A stadionfejlesztéseket értik, tudatta Nagy Zoltán, hiszen „kell a munka, a zsíros megrendelés a kormányközeli oligarcháknak, de mi lesz a keményen dolgozó kisemberrel?” - kérdezte a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!