Zalaegerszeg

2015.10.25. 15:02

Temetőben talált kiskutyák várnak szerető gazdira

Zalaegerszeg – A zaol.hu-n nemrég bemutatott Felhőért jelentkezett egy komoly érdeklődő, így van remény, hogy öt év után végre gazdára talál, ám az utánpótlás sajnos folyamatos a Bogáncsnál.

Varga Lívia

Bő egy hete mutattuk be oldalunkon Felhőt, aki több mint hatszáz megosztást kapott. Így jutott el híre egészen Kecskemétig, ahol egy állatbarát beleszeretett, s jelezte: két kutyája mellé örökbe fogadná a hétéves ebet. Nem ilyen egyszerű azonban a helyzet, ugyanis, mint  Abai Erika, a Bogáncs Állatvédő Egyesület operatív titkára elmondta: nekik kellene elvinni és összeszoktatni Felhőt a hölgy kutyáival, mert nincs segítsége. Ez egy 600 kilométeres, minimum egynapos túra, amit az itteni rengeteg teendő mellett nem nagyon tudnak megoldani.

– Kellene egy kutyás, aki elmegy helyettem... – jegyzi meg Abai Erika, aki szólt arról is: sokan megmozdultak cikkünk hatására.

Többen vittek tápot a kis árváknak, s egy önkéntes kutyasétáltató is jelentkezett. Továbbra is nagy szükségük lenne azonban a segítő kezekre, s a hideg beálltával tűzifára, no meg, ami a legfontosabb, örökbefogadókra.

– Múlt héten három kölyökkutyát hoztunk be az óhidi temetőből. Négy napig jártunk oda, mire sikerült befogni őket, annyira féltek. Onnantól viszont, hogy beraktam őket a kocsiba, már nagyon barátságosak voltak – meséli Abai Erika.

Egy szálkás szőrű tacskó keverék, egy szintén szálkás szőrű kan és egy rövid szőrű kislány – ők alkották hárman a „falkát”.

– Előéletükről semmit sem tudunk, azt is csak úgy valószínűsítjük, hogy testvérek, hiszen hasonló korúak lehetnek. Chip nem volt bennük. Ami biztos, hogy együtt rakták ki őket, és valami miatt a férfiaktól félnek... – mondja az állatvédő.

Nimród, Kolos és Saci már megkapták oltásaikat és chipjüket is. Nagyon barátságos, kedves kutyák, könnyű elnyeri bizalmukat, leendő gazdájuktól viszont sok figyelmet igényelnek.

Nimród, Saci és Kolos. A kiskutyákat az óhídi temetőben találták Fotó: Pezzetta Umberto

Érdeklődni róluk és szintén gazdikereső társaikról a Bogáncs Állatmenhelyen személyesen vagy a 0630/424-3579-es számon lehet.

Ha nincs lehetősége örökbe fogadni, kérjük ossza meg ismerőseivel ezt az írást, hátha lesz valaki, aki szívesen segítene rajtuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!