Zalaegerszeg

2015.10.28. 14:49

Hamarosan megkapja az új eszközöket a genetikai labor

Zalaegerszeg – Szerdán jelképesen is átadták a Zala Megyei Kórház képviselői számára a nyári jótékonysági napon összegyűlt adományt.

Magyar Hajnalka

Az összejövetelen Balaicz Zoltán polgármester felidézte az augusztusi program jó hangulatát, s minden eddigit felülmúló eredményeit, hiszen az AquaCityben megrendezett városi jótékonysági napra soha ennyi főzőcsapat nem jelentkezett, továbbá rekordot döntött a látogatók száma és az adományokból összegyűlt bevétel ugyancsak. Szerencse, hogy így alakult, hiszen az önkormányzat idén két célt is felkarolt. Az egyik a Zala Megyei Kórház genetikai laborjának fejlesztése, új mikroszkóp és kromoszómaelemző program beszerzésével. A korszerűsítéshez 12 millió forintra volt szükség, ami némi önkormányzati kiegészítéssel ki is kerekedett, az összeget már megkapta az Ispita Alapítvány. A másik cél a Hevesi Sándor Színház emeleti előcsarnokának felújítása volt, erre ugyancsak összegyűlt a szükséges 10 millió forint. A szépítő munkálatokra az évad lezárultával kerítenek majd sort.

Dr. Tihanyi Marianna, Eichinger Attila, dr. Halász Gabriella, valamint Balaicz Zoltán az adomány jelképes átadásán Fotó: Katona Tibor

A programon ezt követően dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója mondott köszönetet az önkormányzatnak és a zalaegerszegieknek. Kifejtette, hálásak érte, hogy az emberek támogatásra méltónak tartották a kórházi fejlesztés célját. Ez a kiállás egyben üzenet is számukra, van miért jobban dolgozni, még inkább betegközpontú szemlélettel gyógyítani.

Dr. Tihanyi Marianna osztályvezető főorvos arról beszélt, hogy a genetikai labor talán nincs a figyelem fókuszában, de igen fontos feladatot lát el. Az új eszközöknek köszönhetően pontosabb diagnózisokkal szolgálhatnak, s a kromoszómaelemzés ideje is jelentősen rövidül. Eichinger Attila, az Ispita Alapítvány kuratóriumának elnöke ugyancsak köszönetet mondott, kiemelve, ilyen nagyságrendű támogatásra csak igen ritkán számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!