Zalaegerszeg

2015.10.28. 14:49

Hamarosan megkapja az új eszközöket a genetikai labor

Zalaegerszeg – Szerdán jelképesen is átadták a Zala Megyei Kórház képviselői számára a nyári jótékonysági napon összegyűlt adományt.

Magyar Hajnalka

Az összejövetelen Balaicz Zoltán polgármester felidézte az augusztusi program jó hangulatát, s minden eddigit felülmúló eredményeit, hiszen az AquaCityben megrendezett városi jótékonysági napra soha ennyi főzőcsapat nem jelentkezett, továbbá rekordot döntött a látogatók száma és az adományokból összegyűlt bevétel ugyancsak. Szerencse, hogy így alakult, hiszen az önkormányzat idén két célt is felkarolt. Az egyik a Zala Megyei Kórház genetikai laborjának fejlesztése, új mikroszkóp és kromoszómaelemző program beszerzésével. A korszerűsítéshez 12 millió forintra volt szükség, ami némi önkormányzati kiegészítéssel ki is kerekedett, az összeget már megkapta az Ispita Alapítvány. A másik cél a Hevesi Sándor Színház emeleti előcsarnokának felújítása volt, erre ugyancsak összegyűlt a szükséges 10 millió forint. A szépítő munkálatokra az évad lezárultával kerítenek majd sort.

Dr. Tihanyi Marianna, Eichinger Attila, dr. Halász Gabriella, valamint Balaicz Zoltán az adomány jelképes átadásán Fotó: Katona Tibor

A programon ezt követően dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója mondott köszönetet az önkormányzatnak és a zalaegerszegieknek. Kifejtette, hálásak érte, hogy az emberek támogatásra méltónak tartották a kórházi fejlesztés célját. Ez a kiállás egyben üzenet is számukra, van miért jobban dolgozni, még inkább betegközpontú szemlélettel gyógyítani.

Dr. Tihanyi Marianna osztályvezető főorvos arról beszélt, hogy a genetikai labor talán nincs a figyelem fókuszában, de igen fontos feladatot lát el. Az új eszközöknek köszönhetően pontosabb diagnózisokkal szolgálhatnak, s a kromoszómaelemzés ideje is jelentősen rövidül. Eichinger Attila, az Ispita Alapítvány kuratóriumának elnöke ugyancsak köszönetet mondott, kiemelve, ilyen nagyságrendű támogatásra csak igen ritkán számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik