Zalaegerszeg

2015.09.07. 12:14

Kutat avató negyedik borút

Zalaegerszeg - Szeptember 12-én, szombaton rendezi meg a csácsbozsoki önkormányzat és az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub az immár negyedik csácsbozsoki borutat.

Győrffy István

Ezúttal a víznek is tisztelegnek az gazdák, hiszen ünnepélyesen felszentelik a részben felújított Vari-kutat. A forrásról már Szent István király korában is említést tesznek, majd 1935-ben Öreg-Henye és Csács községek beton kútházat, mellé ciszternát építtettek. A nyugdíjasklub tagjai rendbe teszik környezetét, az idevezető utat és kis fedett pihenő is kerül a forrás mellé. A negyedik borút szombaton 14 órakor kezdődik a kápolnakertben, ahol átvehetők az alkalomra gravírozott poharak és borjegyek. Innen indul a túra a Vari-kúthoz, ahol 15 órakor Furján Gellért csácsbozsoki plébános felszenteli a kutat, s ezután több pince gazdája is várja a résztvevőket. Az első pincénél fél ötkor fellép a Hevesi színház művésze, Debrei Zsuzsanna és Bot Gábor is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!