Zalaegerszeg

2015.07.27. 14:19

Gyimesbükki diákok Zalában

Zalaegerszeg – Tíz napot tölthettek idén is Zala megyében az Erdélyből érkezett magyar diákok.

Munkatársunktól

Egy alapítvány évek óta szervez nyári programokat hátrányos helyzetű, határon túli fiatalok számára. Az idei tábor létrejötte ugyan kérdésessé vált, végül azonban sikerült összegyűjteni a megfelelő összeget a táboroztatáshoz, így a gyerekeknek mégsem kellett lemondaniuk a jól megérdemelt, nyári kikapcsolódásról.

– Három éve ismerkedtünk meg Mikó-Baráth György úrral, az alapítvány kuratóriumi elnökével. Akkoriban ajánlotta fel nekünk a táborozás lehetőségét. Azóta minden évben eltöltünk itt néhány napot, idén július 19-étől egészen 29-éig – meséli Sárosi Mária, a gyimesbükki Dani Gergely Általános Iskola pedagógusa.

Fotó: Katona Tibor

Az idei táborban összesen 24 tanuló vesz részt az iskolából, van köztük első osztályos is, a legidősebbek pedig 14 évesek. Akad köztük olyan is, aki már nem először látogat ide, de többségük számára ismeretlen a zalai vidék.

– Eddig egy napot töltöttünk el Szombathelyen, majd a Balatonon, s a múlt heti kánikula ideján strandoltunk az Aquacityben. A gyerekek rengeteg élménnyel gazdagodnak ilyenkor, amit később élvezettel mesélnek az otthon maradt társaiknak – folytatta a tanárnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!