Zalaegerszeg

2015.06.14. 16:11

Prósza Róza vitte a serleget - forró hangulatban sült a krumplimálé

Zalaegerszeg - A hétvégi Egerszeg Fesztivál nagy népszerűségnek örvendő programeleme volt idén is a prószafesztivál.

Magyar Hajnalka

Aki vasárnap megfordult a Dísz téren, aligha állhatta meg, hogy kóstolót ne vegyen a 21 versengő csapat kínálatából. A választékra nem lehetett panasz, még nemzeti színű krumpliremeket is kínáltak.

– Idén nem állítottuk különleges kihívás elé a sütögető csapatokat, az időjárás megtette ezt helyettünk, a sátorban uralkodó negyven fokos átlaghőmérséklet épp elegendő volt – mondja Cserpes Attila szervező. – A visszatérők mellett több új csapat is jelentkezett, azt tapasztaljuk, hogy számos spontán szerveződő baráti társaság kap kedvet a nevezéshez.

Először jött az Örömhír keresztény gyülekezet is, de mindjárt 15 fővel.

– Szeretjük az Egerszeg Fesztivált, óriási találmány, s mi is ki akartuk venni a részünket  a jó hangulatból – indokolja jelentkezésüket Varga János. A jókedélyű csapat „plebejus", gluténmentes és karcsúsító prószát kínált.

Fotó: Pezzetta Umberto

Szintén „elsőbálozó" a szociális területen dolgozókból verbuvált Auróra, ők kínálták a nemzetiszín prószát.

– Pillanatok alatt elfogyott – mondja Bonczné Őr Erzsébet, aki elárulja, hogy pritamin és medvehagyma bevetésével alkották meg a trikolort.

 

Rutinos versenyzőnek számít már az Űrhajós úti óvoda Rösztikék csapata, amely idén zenés felárat is kérhetett volna. Az óvónőkből és dadákból álló, immár nyolcadik alkalommal tűzhelyhez álló csapat ugyanis kétszemélyes hegedű kísérettel, nótával és tánccal fűszerezte az étlapot.

– Az egyik „apukánk", Ruzsics Ferenc  felajánlotta, hogy sütés közben húzza nekünk a talpalávalót – avat be Csiszárné Gyöngyi óvónő. – Magával hozta egy barátját, Szabó Istvánt is, csoda-e, hogy fergeteges a hangulat – teszi fel a költői kérdést. A  jókedv az ítészek előtt sem maradt rejtve,  így a Rösztikék nyerték el a Legvidámabb csapat címet.  A zsűri elnöke ez alkalommal is Tóth Endre mesterszakács volt, tagjai: Horváth Mária  szakoktató, Pörzséné Devecz Sarolta prószakirálynő,  Takács Pál vállalkozó és Vigh László országgyűlési képviselő. A vándorserleg a Prósza Róza csapaté lett, a Legfinomabb prósza cím a  Tappancs Apuké, a  Legszebben terített asztal elismerés pedig az Alsójánkahegyi Kulturális Egyesület csapatáé. Emellett 13 különdíj is gazdára talált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!