Zalaegerszeg

2015.06.29. 12:00

„Jó kis buli” a honvédklubban, az apák, nagyapák tiszteletére

Zalaegerszeg– A helyi Honvédklub hölgy tagjai az apák napja (június harmadik vasárnapja) alkalmából „egy jó kis bulit” rendeztek a közösséghez tartozó apák, nagypapák, illetve az egész férfitársaság számára.

Fincza Zsuzsa

– Egy amerikai asszony az édesapja, a hat gyermekét egyedül felnevelő háborús veterán, William Jackson Smart emlékére kezdeményezte, hogy az anyák napja mintájára tartsanak apák napját is. – mesélte Major Lászlóné, a klub titkára. – Igaza volt, az apák ugyanúgy megilletik a tiszteletet, mint az anyák. Első ízben 1910-ben köszöntötték így az édesapákat, és az ünnepet Nixon elnök 1972-ben hivatalosan is elismerte.


Alfred Mikovits, az apák osztrák királya táncpartnerével, Herczeg Jószefnével. Fotó: Fincza Zsuzsa

A Zalaegerszegi Honvédklubban harmadik éve tartják az ünnepet, amit ezúttal Major Lászlóné vezetésével Herczegh Józsefné, Németh Klára, Farkasné Piroska, Szitáné Polgár Ida, Nagy Jánosné, Fülöp Sándorné, Szabó Imréné, Molnár Ferencné és Baksa Istvánné tett emlékezetessé vidám műsorral. A teremtés koronái nem maradhattak csak nézők: a táncparketten számot kellett adniuk tudásukról. A vetélkedő végén hazai részről Kiss Andrást, a vendég Burgenlandi Bajtársi Szövetség güssingi egysége képviseletében pedig Alfred Mikovitsot az Apák királyává koronázták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!