Zalaegerszeg

2015.06.10. 16:20

Elfeledett örökség - Rajz- és fotópályázat díjátadó a Göcseji Múzeumban

Zalaegerszeg - A Zala Megyei Kormányhivatal Elfeledett örökségünk címmel általános és középiskolás diákok számára rajz- és fotópályázatot hirdetett, aminek szerdán tartották a díjátadóját.

Magyar Hajnalka

A programnak a Göcseji Múzeum adott otthont, ahol elsőként dr. Sifter Rózsa, a kormányhivatal igazgatója, majd Lengl Zoltán megyei főépítész szólt az épített kultúra védelmének fontosságáról. E célt szolgálta a pályázat is, amit második alkalommal hirdetett meg a kormányhivatal. A gyerekek, a hányatott sorsú épületek megörökítésével egyben azok megmentéséért is tettek, hiszen felhívták a figyelmet állapotukra.

A pályázatra összesen 70 munka érkezett, a kollekció a hónap végéig még látható a múzeumban. Rajz kategóriában az alsó tagozatosok között két első díjat ítéltek oda, amit Bézsenyi Andrea (Zalacsány) és Péntek Csenge (Zalaegerszeg, Ady) vehetett át. A felsősök mezőnyében Csuha Gyula (Nagykanizsa, Aranymetszés) végzett az élen. Fotó kategóriában Lipódi László (Nk, piarista iskola) lett az első, míg videó kategóriában a Molnár Julianna, Nagy Eszter, Nyitrai Alíz, Vörös Vanda csapat nyert (Zeg, Ady). A helyezetteken túl tízen különdíjat kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!