Zalaegerszeg

2015.04.13. 09:33

Vidám vasárnap délután - hála a besenyői Karinthy-színpadnak

Zalaegerszeg-Zalabesenyő - Több mint kétszáz embert ajándékoztak meg felszabadult, vidám vasárnap délutánnal a zalabesenyői városrész amatőr Karinthy-színpadának tagjai a „Megérjük a pénzünket!” című, mókás jelenetekkel és táncokkal tűzdelt műsoruk keretében.

Fincza Zsuzsa

– Nem is tudom, mire vagyok büszkébb – így Horváth Miklós, a Besenyő a 2000-es években Alapítvány elnöke –, a lelkes, tehetséges szereplőgárdára, vagy a mindenre fogékony besenyőiekre, akik ilyen szép számban kíváncsiak a falubeliek produkciójára.

– A legörvendetesebb, hogy a különböző korosztályú emberek szívesen töltik együtt a szabadidejüket – tette hozzá Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere, a helyiek városházi képviselője. – A fiatalok együtt lépnek színpadra az idősebbekkel, nem csoda hát, hogy a közönség soraiban is egymás mellett ülnek.

Egy kis fodrászati pletyi. A fodrász Szakonyné Bertalan Beáta, a vendégek pedig (balról) Semetkéné Szipőcs Erika, Szakony Adelinda és Farkasné Németh Csilla. Fotó: Fincza Zsuzsa

– Szinte sajog a kezünk a sok tapsolástól – mutatta a tenyerét Béres Károlyné és Gosztolai Sándorné az előadás végén. – Nem is értjük, amatőr létükre hogyan tudtak ennyi mindent megtanulni.

– Szuper volt, megérte eljönni – summázta véleményét dr. Vecsey Zsuzsanna, aki botfaiként is kíváncsi volt a besenyői színjátszókra. – Nehezen tudnám eldönteni, melyik produkció tetszett a legjobban, valamennyi tele volt poénnal, jó ötlettel – és a szereplők lelkesedésével.

S hogy milyen a siker íze?

– Fantasztikus! – közölte László István, aki 9 éve, vagyis kezdetektől tagja a gárdának. – Soha nem rajongtam a biflázásért, de „ezeknek" sikerült rászedniük – amit egy percig sem bánok.

– Még a múlt héten is egyforma zöld gatyák után kajtattunk a tiroli tánchoz, végül a piacon sikerült szert tenni rájuk – naná, hogy saját pénzen, hiszen amatőrök vagyunk – mesélte Becs János, szintén alapító tag. – De megéri az áldozatot, hisz a produkcióval adunk valamit a közösségnek, melyben élünk.

Tiroli tánc. Balról: Oláh János, Becs János, László István, Tamási Richárd, Borsos József, Harsányi Bence. Fotó: Fincza Zsuzsa

Farkasné Németh Csilla arról beszélt: sajnálja, hogy véget értek a próbák, melyek során a csapat igazi baráti társasággá érett. De nem kell sokáig nélkülözniük a közös tanulást: Semetkéné Szipőcs Erika, a Karinthy-színpad vezetője elmondta: a június 23-ról 24-re virradó Szent Iván éjszakáján a szabadtéri színpadon mutatkoznak be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!