Zalaegerszeg

2015.04.15. 17:25

Matematikából versenyeztek a diákok

Zalaegerszeg - A XXVI. Zrínyi-Gordiusz matematikaverseny országos döntőjét a húsvéti nagyhéten rendezték április1-3. között az idén először Pécsett, tájékoztatta a lapot Pajor László, a verseny zalai főszervezője.

Arany Gábor

A döntőbe 704 tanuló kapott meghívást határon belülről és túlról is, közülük 19 Zalából ami rekord létszám. A verseny eredményhirdetésén az általános iskolások közül az 1-20., míg a gimnazistáknál az 1-10. helyezettek kaptak jutalmat.

A legjobb középiskolás eredményt a zalaegerszegi Zrínyi gimnázium 10. osztályos tanulója, Németh Gábor érte el, aki 1 ponttal a dobogósok mögött a 4. helyen végzett.

Az általános iskolások mezőnyében a legjobb teljesítményt az egerszegi Eötvös-iskola 2. osztályos diákja, Kiss Balázs Viktor érte el 8. helyezéssel. További díjazottak: 3. osztályosok: 13. hely Németh Márton (Nagykanizsa Rozgonyi Általános Iskola). 3. oszt.: 19. Tompos Gábor (Teskánd, Csukás István Általános Iskola). 9. osztály: 9. Szinyéri Bence (Nagykanizsa, Batthyány Gimnázium).

A gyerekeknek lehetőségük volt megismerni Pécs néhány nevezetességét is, például Vasarely képeit, a Dzsámit és az Akvárium-Terrárium állatait, számolt be a versenyhez kapcsolódó programokról Pajor László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!