Zalaegerszeg

2015.03.15. 19:40

Nyolcszázszor két láb - A harmadik Press Dance verseny volt Zalaegerszegen

Harmadik alkalommal rendezte meg tánciskoláknak szóló táncversenyét a Press Dance tánciskola.

Arany Horváth Zsuzsa

A latin-amerikai és standard táncokat tanuló és most már tanító tánccsoport 2006-ban alakult. A tánc szeretetét Meretei-Simon Beáta táncpedagógus, koreográfus – volt versenytáncos – szakmai tudása és tapasztalata alapján igyekszik a gyermekeknek átadni.

Szombaton kilenc órakor 800 táncos, megannyi szülő, edző és tréner vette birtokba a megyeszékhelyi Sportcsarnok parkettjét és lelátóit. Ekkor kezdődött el a Press Dance Zalaegerszeg III. országos táncversenye.

Mint a párosok felvonulása után elhangzott megnyitójában Meretei-Simon Beáta a Press Dance TSE elnöke elmondta, három éve még csak a zalai csoportok vettek részt a megmérettetésen, mára pedig a színvonalnak köszönhetően 13 együttes érkezett a viadalra az ország több pontjáról: Nagykanizsa, Letenye, Nagykapornak, Szombathely, Dombóvár, Böhönye, Nagybajom, Zalaegerszeg táncos lábú ifjai mérték össze tudásukat.

A verseny délelőtt a legkisebbek bemutatkozásával kezdődött, ottjártunkkor éppen a latin táncaikat bírálták a pontozók: Horváthné Berta Ágota Szombathelyről, Debreceni Attila Kőszegről és Berkes Sándor Nagybajomból. Az első eredményhirdetésre a párosok küzdelme után fél egykor került sor, az okleveleket és az érmeket Böjte Sándor önkormányzati képviselő adta át.

A standard és a latin táncokat bemutatók gyermek, junior és fiatal felnőtt kategóriákban haladtak az elődöntőktől a délutáni döntőkig.

– Örülünk a díjnak, hiszen csupán két hónapja táncolunk együtt, igaz külön-külön már 5 és 11 éve – mondta Kasó Péter és Török Rebeka, miután átvette az egyik első díjat jelentő érmet. A 21 és 18 éves zalaegerszegi fiatal szép hobbiként szeretné megőrizni az életében a táncot, egyébként Péter fogtechnikusnak, Rebeka pedig mérnöknek készül.

Ezek is érdekelhetik