Zalaegerszeg

2014.12.22. 16:24

Nagy érzések a parányi faluban

Zalaigrice – A parányi kis faluban a mindösszesen 135 lakossal megpróbáltuk a lehetetlent, várni a szeretet ünnepét a Karácsonyt, úgy, mint régen, tele szeretettel és emberséggel, egy parányi odafigyeléssel, írta nekünk Kovács Vera.

Kovács Veronika

Már november végén nekiláttunk, első betlehemünk és adventi koszorúnk elkészítéséhez, hogy minden adott legyen, ahhoz, lélekben, látványban is együtt legyünk, idős lakosaink szívébe is elhozzunk az emlékezés, várakozás lángját.

Idén először állítottak közös betlehemet Zalaigricén. Fotó: Kovács Veronika

Minden vasárnap valaki más gyújtotta meg a többiek előtt a gyertya lángját, majd beszélgetés következett teával és persze forralt borral sütivel.

Tartottunk kreatív vasárnapi kézműves foglalkozást, ahol közösen gyártottuk a gömböket, üdvözlőlapokat, dekorációkat. Eljött az utolsó vasárnap amikor az Énekmondó együttes karácsonyi műsorával, helyi kisgyerekek, iskolás lányok meglepetés műsorával tettük színesebbé az arany vasárnapot, felkészülve lélekben is az ünnepre, amire sok héten keresztül készültünk,vártunk. Jó volt látni kicsiknek, nagyoknak a szemében a csillogást, az örömöt, ami oly ritkán van jelen ebben a zord világban...

Idős és fiatal is mind jó érzéssel, s reméljük, a szívében melegséggel tért haza az otthonába. Köszönet illeti a segítőket, résztvevőket, akik valamivel is hozzájárultak a szerencsére jól sikerült várakozáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!