Zalaegerszeg

2014.12.09. 12:50

A Zalai Csipkeműhely tagjainak szakmai sikere

Zalaegerszeg - Öt éve működik a már 17 tagú Zalai Csipkeműhely, amelynek tagjai rangos elismerésben részesültek az elmúlt hét végén a fővárosban.

Arany Horváth Zsuzsa

A Magyar Kézművességért Alapítvány által meghirdetett 21. Betlehemi Jászol kiállításra a Zalai Csipkeműhely alkotó közössége idén is eredményesen pályázott.

Közös munkájuk, a kreatív módon megoldott, stilizált fenyőfára elhelyezett csipke díszsor olyan siker aratott a több száz iparművészeti alkotást felvonultató seregszemlén és a hozzá tartozó kiállításon, hogy csoportos különdíjjal jutalmazta az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ezen kívül Fülöpné Sipos Ildikó: „Betlehemi csillag”, Pacsai Gézáné: „Szent család” című alkotása is szerepelt a zalai kínálatban, szintén sikerrel.

Pacsai Gézáné: Szent család

Az elismerést a múlt hét végén, december 5-én – a műveket a közérdeklődés elé táró kiállítás megnyitóján – a Néprajzi Múzeumban, Beke Márton az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztályának vezetőjétől vehették át.

Fülöpné Sipos Ildikó: Csillag

Az iparművészeti pályázatra készült alkotásokról egyúttal reprezentatív könyv is született, a budapesti tárlatot pedig 2015 január közepéig látogathatják meg az érdeklődők.

A díjnyertes alkotás: karácsonyfa díszek csipkéből

A Zalai Csipkeműhely számos olyan alkotót, mestert tudhat tagjai között, akik a népi iparművészetet reprezentáló autentikus tárgyaikkal már korábban is rangos elismeréseket és főleg országos figyelmet szereztek a zalai, hetési, göcseji népi díszítőművészetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!