Zalaegerszeg

2014.10.07. 18:20

Megújult a járda és az ivóvízhálózat is

Zalaegerszeg - Elkészült a Kazinczy tér északi oldalán az új járdaburkolat, s ezzel párhuzamosan befejeződött a belvárosi szennyvíz- és ivóvízvezeték rekonstrukció.

Mint Balaicz Zoltán alpolgármester, a térség leköszönő önkormányzati képviselője elmondta: a Mindszenty tér és a Sütő utca közötti mintegy 150 méter hosszú járdaszakasz bruttó 13,7 millió forintból újult meg, teljes egészében önkormányzati forrásból.

A rossz állapotban lévő aszfaltburkolatú járdát és a buszmegálló pályaszerkezetét részben elbontották, s az előző években elkészült szakaszokhoz illeszkedve azonos típusú és színű térkővel burkolták. Ezzel párhuzamosan, a lehetőségek függvényében, az üzletek akadálymentesítése is megtörtént, a Kazinczy téri homlokzatok felújítása pedig még folyamatban van. A kivitelezést az Utplan '95 Kft. végezte. A burkolat megújulását megelőzően júliusban elkezdődött rekonstrukciós munkák során a Zalavíz Zrt. a 70-es évekbeli azbesztcement csöveket korszerű műanyag csövekre cserélte, mondta el Nagy András vezérigazgató, leszögezve: ezzel lezárult a belvárosi szennyvíz- és ivóvízvezeték rekonstrukció, ezáltal csökken a csőtörések kockázata és javul az üzembiztonság. A Mindszenty tér és a Munkácsy utca közötti szakaszon pedig az ivóvíz vezeték mellett a szennyvízhálózat rekonstrukciója is megvalósult. Nagy András hozzátette: városszerte folytatódnak a felújítások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!