Zalaegerszeg

2014.10.13. 14:05

A gyalogosok „artistaként" vetik be magukat az autók közé

Zalaegerszeg - Biztonságosabbá válhat a zalaegerszegi Berzsenyi utca a gyalogosok számára, mert átkelőhelyet jelölnek ki számukra a Tesco-parkoló bejáratának közelében, valamint járdát építenek az utca északi oldalán.

Arany Gábor

Erről is tájékoztatta lapunkat Cseke Tibor, a városüzemeltetési osztály vezetője, akit a közelmúltban történt halálos baleset után kérdeztünk. A problémára olvasónk, a közeli Toldi utcában lakó dr. Berke Jenő is felhívta a figyelmet. Mint írta, a forgalmas szakaszon a Stadion úti körforgalomtól a benzinkútig nincs zebra. A sűrű forgalom miatt a gyalogosok „artistaként" vetik be magukat az autók közé. Állandó szabálysértésre kényszerülnek, ha a buszról leszállva Tescóba igyekeznek. Mindezek miatt rendszeresek a balesetek. (Úgy tudjuk, tucatnyit jegyzetek fel a baleseti statisztikák az elmúlt pár év alatt.) Megoldatlan a kerékpárúton érkezők átkelése is, nemrég biciklist is ütöttek itt el. További probléma, hogy a Ganzzal szemben csak a parkoló előtt van járda, derült ki a leveléből.

Zebrát jelölnek ki és meghosszabbítják a járdát a buszmegállóig. Fotó: Katona Tibor

Cseke Tibor elmondta, a Berzsenyi úti csomópontok vizsgálata elkezdődött és a Tesco-parkoló Berzsenyi úti bejáratának közelében már kijelölték a gyalogos átkelőhelyet. Ez a buszmegállóktól keletre, a körforgalmi csomópont felőli szakaszra esik majd. A Berzsenyi út északi oldalán meghosszabbítják a járdát a buszmegállóig és tervezik továbbvezetését a Ganz előtti parkolóig és az azon túli szakaszra is. A beruházást a jövő évi költségvetés tervezése során javasolni fogják a közgyűlésnek elfogadásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!