Zalaegerszeg

2014.10.02. 14:40

Dobogós helyezés - Siker az országos közlekedésbiztonsági versenyen

Zalaegerszeg - Dobogós helyezést szereztek a zalaegerszegi polgárőrök a szövetségük országos közlekedésbiztonsági versenyén.

Arany Gábor

A szeptember 21-én megrendezett megyei döntőben a Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület két tagja végzett az élen: Kálmán István nyerte meg Fodor Sándor Zsolt előtt.

Kálmán István, Donáczy Dezső, Fodor Sándor Zsolt, Horváth László (balról-jobbra) az országos verseny után. Fotó: Polgárőrség

Az elméleti ismereteket firtató KRESZ-teszt mellett az egerszegi Technika autós iskola vezetéstechnikai pályáján mérték össze tudásukat a versenyzők. Az elmúlt hét végén pedig az Autóklub újpesti vezetéstechnikai pályáján adtak helyet az országos döntőnek, ahol a 19 megye és a főváros negyven versenyzője vetélkedett. Ebben a mezőnyben a két egerszegi polgárőr alkotta zalai csapat a harmadik helyet érte el.

Donáczy Dezső, az egyesület elnöke elmondta, a versenyzők felkészítésében Horváth László rendőr őrnagy, a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára nyújtott jelentős segítséget. Donáczy Dezső az elmúlt tíz évre visszatekintve arról is beszámolt, hogy a zalai versenyzők az eddigi versenyeken negyedik helynél rosszabbat nem szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!