Zalaegerszeg

2014.09.29. 12:18

Háziorvosi praxisok, HPV elleni oltás

Zalaegerszeg - Az önkormányzat HPV elleni védőoltás programja idén lezárul, de felváltja az állami támogatású.

Szabó Judit

Erről is beszélt Balaicz Zoltán, a Fidesz-KDNP zalaegerszegi polgármesterjelöltje a Mátyás király utcai orvosi rendelők előtt egészségügyi témakörben tartott sajtótájékoztatóján. Elmondta, hogy 2010 óta javult az egészségügy helyzete a kormány intézkedéseinek hatására. Ebben része volt a béremelési programnak, s a felújításoknak, amely a Zala megyei  kórházat is érintette. A háziorvosi praxisok finanszírozása 2010 és 2014 között 26 százalékkal nőtt, folytatta Balaicz Zoltán.

A zalaegerszegi önkormányzat a kilencvenes években elindította az egy orvos - egy rendelő programot, amelynek a megvalósítására jórészt saját forrásból mintegy 450 millió forintot költött. Amikor 2009-ben a végéhez közeledett a rendelők építése, a régiek felújításába kezdett az önkormányzat, húsz felnőtt- és gyermekrendelőt korszerűsített.

– A kormány által meghirdetett praxisváltási program Zalaegerszeget is segíti, hiszen nálunk kelendőek a háziorvosi praxisok. Az elmúlt időszakban két nyugdíjba vonult háziorvos helyére került fiatal orvos - nyilatkozta.

A polgármesterjelölt a HPV vírus elleni önkormányzati oltóprogramról is tájékoztatást adott, hangsúlyozva, hogy 2010 óta 591 kislány kapta meg az oltást ingyenesen. A védőoltások finanszírozására több mint 31,5 millió forintot költött a város. Az idei évtől az  állam vállalja ezt a feladatot, s a  12 éves lányok kapják meg az oltást.  A  városi szervezésre már nem lesz szükség, és nem marad ki egyetlen korosztály sem a programból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!