Zalaegerszeg

2014.09.22. 10:45

Dr. Kocsis Gyula a közgyűlés döntéseiről

Zalaegerszeg – Nem vette napirendre a közgyűlési többség a faültetési rendelettervezetet, amelyet dr. Kocsis Gyula, az Együtt Zalaegerszegért Egyesület (EZE) önkormányzati képviselője dolgozott ki.

Szabó Judit

Dr. Kocsis Gyula a közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján  elmondta: a tervezet a fák telepítési távolságának meghatározásáról szólt, a faültetés és -kivágás szabályait összegezte, s egy fakataszter létrehozását is indítványozta. A közgyűlési többség azonban levetette napirendről a témát, így arra sem volt mód, hogy úgy határozzanak: később visszahozzák a tervezetet a testület elé, mondta a képviselő az EZE sajtótájékoztatóján.

Emlékeztetett rá, hogy tiltakozásul kivonult az ülésteremből, amikor a közgyűlés a Zalaegerszegi Tulajdonkezelő, Ellátó és Sportszolgáltató Kft. üzleti tervéről döntött. (Ezt a céget azért hozta létre az önkormányzat, hogy a ZTE FC Zrt.-t stabil sportklubbá alakítsa, állt az előterjesztésben. A cég megvette a klub részvényeinek többségét, majd ennek nagy részét eladta a magántulajdonú Pharos 95 Kft.-nek). Az üzleti terv egy „egyoldalas iromány” volt, amelyet a tulajdonosi tanácsadó testület visszadobott, fogalmazott dr. Kocsis Gyula, aki a cég létjogosultságát is vitatta. Kifogásolta, hogy a részvények többsége ehhez a vállalkozáshoz került, mert „Budapestről így döntött valaki”.

A képviselő a Dísz tér felújításával kapcsolatos egyik döntést azért bírálta, mert szerinte nem szabadna az Egerszegi Sport- és Turizmus Kft.-re bízni a nagyobb épület hasznosítását. Szerinte az önkormányzatnak kellene döntenie arról, hogy ki és mire használhatja a város legfrekventáltabb helyén lévő új épületet, mégpedig nyilvános pályázat keretében, „elkerülve a mutyi látszatát is”.

A zárt ülésen tárgyalt egyedi szociális ügyekről elhangzott: az előterjesztésekben igazságtalanságok voltak, a szociális hálónk lyukas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!