Zalaegerszeg

2014.05.02. 17:50

Változatos stílusú előadók és meglepetésprodukciók az utcazenész találkozón

Zalaegerszeg - Helyet biztosítani a helyi és környékbeli amatőr zenekaroknak és szólistáknak - ezzel a szándékkal szervezték meg a III. Pálinka és Mangalica majális keretében az I. Zalaegerszegi Utcazenész Találkozót.

Gyuricza Ferenc

Két nap alatt nyolc fellépő, ennyien kaptak lehetőséget a szervezőktől. A műfaj változatos, a bluestól a rockzenén át a népdalokig számos irányzat képviselteti magát. A III. Pálinka és Mangalica Majális főszervezője, a Zalaegerszegi Gasztrokultuális Egyesület elnöke, Székedli Bertold szerint ez is volt a szándékuk.

- Kifejezetten helyi és környékbeli zenekarokra gondoltunk, melyek számára új lehetőséget jelent egy ekkora színpadon, s viszonylag nagyobb tömeg előtt fellépni - magyarázta a főszervező. - A délutáni és kora esti időszak kifejezetten alkalmas erre a programra, így jövőre is meg kívánjuk szervezni azt.

Kuzma Martin gitáros és Bedő László énekes képviselte a True Confession zenekart. Akusztikus előadást hallhatott a közönség (Fotó: Gyuricza Ferenc)

A fellépők között akadtak olyanok is, akiknek a lehetőség egyben új kihívást is jelentett. Ilyen volt a True Confession, amely ezúttal utcazenére átvariált felállásban, azaz duó formában lépett színpadra, az öttagú zenekart Bedő László énekes és Kuzma Martin gitáros képviselte.

- Kaptunk egy felkérést, s éltünk vele - magyarázta Bedő László. - Miután a mi zenénk torzított gitárokra épül, így teljesen átdolgoztuk a dalainkat. Ez egyben kihívást is jelentett számunkra, és fáradoztunk is rajta eleget, ám úgy gondoljuk, megérte. Többnyire saját dalokat játszunk, s két feldolgozást vettünk még be a műsorba.

Az I. Zalaegerszegi Utcazenész Találkozó szombat délután két órától folytatódik, először a Brave együttes lép fel, majd Kustan Adam következik, aztán a Csádé zenekart láthatják az érdeklődők. Zárásként egy Marcaliból érkező csapatot, a The Griffins-t láthatjuk majd a színpadon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!