Zalaegerszeg

2014.03.06. 18:13

A ZTE FC Zrt.-nek az önkormányzat lesz a főtulajdonosa

Zalaegerszeg - Az új városi cég, a ZTE-SPORTSZOLG Kft. megvásárolja a ZTE FC Zrt. többségi tulajdonosának részvényeit, így az önkormányzat lesz a főtulajdonos. Hosszú távon viszont a magántulajdon erősítése a cél, mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Gyutai Csaba.

Horváth A. Attila

A polgármester a közgyűlési témákkal kapcsolatban arról is szólt, hogy egy prémium minőségű növényi olajokat előállító, zalaegerszegi telephelyű vállalkozás a déli ipari parkban fejlesztést kíván végrehajtani. E 40 munkahelyet teremtő beruházásra lehetőséget biztosít a területen Zalaegerszeg.

Doszpoth Attila alpolgármester az andráshidai repülőtér hasznosításával kapcsolatban elmondta: az üzemeltetési költségeket csökkenteni kell, ám egyelőre megmarad a létesítmény, amelynek működtetésére pályázatot írnak ki.

A közgyűlés korábban elvi hozzájárulást adott a Zala-Depo Kft.-nek egy hulladékgazdálkodó cég megvásárlására, szerdán pedig a városi tulajdonú szolgáltató az üzletrész-átruházási szerződés és a hitelszerződés megkötésére kapott felhatalmazást (ez utóbbinak feltétele, hogy a kormány engedélyt adjon az önkormányzati kezességvállalásra). Ezáltal – fejtette ki Doszpoth Attila – nagyobb piacon lesz érdekelt a cég, és a hulladéklerakási probléma is megoldódhat.

Dr. Kovács Gábor jegyző elmondta: megválasztotta a testület a szavazatszámláló és a helyi választási bizottság tagjait, póttagjait. Arról is tájékoztatott, hogy a gyermekétkeztetési és a bölcsődei gondozási díj idén nem változik.

Kapcsolódó cikk:

Új városi cég konszolidálja a ZTE FC Zrt.-t

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!