Zalaegerszeg

2014.02.21. 18:40

A zalaegerszegi szerző is fellép A Dal döntőjében

Zalaegerszeg - Szombaton este kiderül, ki képviseli hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon, amelynek hazai válogatóversenyén ezúttal egy zalai származású zenész is fellép. Krajczár Péter, aki a New Level Empire nevű együttes billentyűse és egyik dalszerzője.

 

A New Level Empire csapata. Balról Krajczár Péter, Nyújtó Sándor, Ujvári Zoltán Szilveszter és Mayer Petra  (Fotó: A DAL)

Ennek apropóján beszélgettünk Péterrel, aki idén hatodik dalát mutatta be, mint zeneszerző. A Dal színpadán, fellépőként azonban csak most láthatjuk először.

- Nagyon jó érzés előadóként is részt venni a műsorban - mesélte Péter, s hozzátette: mindamellett, hogy hivatalos remixeket készített már olyan világsztároknak is, mint például Beyonce, ő szerezte a 2012-es EB nyitódalát. Több hazai énekes is neki köszönheti slágerét, amióta az Eurovízió magyar elődöntőjét képernyőre tűzték, abban is mindig bemutatta legújabb alkotásait.

- 2011-ben, az első show-ra három számot írtam, tavaly pedig Cserpes Laura Élj pont úgy című dalát, amely bekerült a legjobbak közé is. Így idén szintén együtt dolgoztunk Laurával, de jelenleg hangzásvilágában is a New Level Empire a legizgalmasabb számomra, amely által hangszeres megoldásokkal, gitárral, billentyűvel, elektronikus dobbal kívánjuk előhívni az elektronikus zenét - fejtette ki. Hozzátette, hogy bár a The last one-t kimondottan angol nyelvű számnak szánják, rajongóik kérésére a magyar fordítást kitették a zenekar Facebook oldalára.

A New Level Empire 2013 őszén állt össze a jelenlegi formájában. A két alapító tag: Péter és dobosuk, az underground és mainstream techno dj, Nyújtó Sándor vagyis Newl . Hozzájuk pár hónappal később csatlakozott a Petőfi Rádió lemezlovasaként ismert Mayer Petra Shizuka , akit a zenekar digitális agyaként szoktak aposztrofálni, valamint a rock alapokon nevelkedett, akusztikus projektjét is dédelgető dalszerző-énekes-gitáros, Ujvári Zoltán Szilveszter Zola , akit egy zenei csatorna műsorvezetőjeként is ismerhetnek a nézők. A banda tagjai a hazai pop-élet különböző területeiről érkeztek, de saját bevallásuk szerint pont ebben rejlik izgalmas csapatmunkájuk.

- Első közös munkánk eredménye a The last one , amely azonnal nagy népszerűségnek örvendett, rádió és tévés listákon is előkelő helyet foglal el - mondta Péter. - S bár arra gondoltunk, hogy A Dalban egy új szerzeménnyel állunk színpadra, a kiadónk és hallgatóink tanácsára mégis ezt a nótát választottuk. Nem is bántuk meg döntésünket, hiszen a színpadi képhez nagy segítséget nyújtott az MTV, s egyébként is sokat köszönhetünk a műsornak, hiszen óriási promóciót adott a számnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!