Zalaegerszeg

2013.11.29. 21:00

Nyitott Tanulási Központ Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Az ország 50 településén, köztük Zalaegerszegen is meg nyílt a napokban Nyitott tanulási Központ.

Zalai Hírlap

A Nyitott Tanulási Központ tanulási programjai között olyan témakörök szerepelnek, mint a nyelvi és számítástechnikai ismeretek, mindennapi pénzügyek, munkavállalói ismeretek, vállalkozási ismeretek, állampolgársági ismeretek, zöldenergia a háztartásban, egészséges életmód, együtt tanulás otthon a gyermekünkkel, okostelefon és táblagép használata, hatékony önmenedzselés, Artkalauz – találkozás kulturális értékeinkkel és érvényesülés nőként a mindennapokban. A programok alapvetően a munkanélkülieket, a pályakezdőket, vagy azokat célozzák meg, akiket az a veszély fenyeget, hogy elvesztik a munkájukat, de természetesen bárkit szívesen látnak, aki egy kis tudásra éhezik. A Nyitott Tanulási Központ programjai ingyenesek.

– A hivatalos iskolarendszerhez köthető oktatás 22-23 éves korban befejeződik – mondta el Balaicz Zoltán, alpolgármester. – Nagyon sok az olyan diák, akik kilépve az iskolarendszerből az első időszakban elutasítóak azzal kapcsolatban, hogy kell-e nekik egyáltalán még valaha tanulni, de néhány évvel később rájönnek, jó lett volna, ha van olyan lehetőség, amibe annak idején be tudtak volna kapcsolódni. A 21. század egyik legfontosabb jellemzője az élethosszig tartó tanulás, és ebben az elmúlt időszakban itt hazánkban is jelentősen előre tudtunk lépni. programnak az a lényege, hogy valamennyi generációnak tudjunk lehetőséget biztosítani a tanulásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!