Zalaegerszeg

2013.11.29. 17:16

Hatvanéves a TIT

Zalaegerszeg - 1953. november 29-én, vasárnap alakult meg közel 300 értelmiségi részvételével a TIT Zala megyei szervezete.

Magyar Hajnalka

A 60 éves jubileumot pénteken ünnepelték az utódok, emlékező szavakkal, elismerések átadásával.

Tantalics Bélát Bánfalvi Péter elnök (jobbról) és Rózsás Csaba, a TIT igazgatója köszöntötte fel 60 éves tagsága apropóján. Fotó: Pezzetta Umberto

Bánfalvi Péter elnök köszöntőjét követően a régi időket dr. Németh József és dr. Pálfi Dénes szavai idézték fel, a vidéki ismeretterjesztésről pedig dr. Ferenczy Sándor szólt. A jövőbe tekintve egy fiatal ismeretterjesztő, Szente Hajnalka tartott csillagászati előadást a publikum előtt, amely a TIT Öveges József Ismeretterjesztő és Szakképző Egyesület mintegy kétszáz fős tagságából, valamint a partnerszervezetek képviselőiből került ki.

A rendezvényen kitüntetéseket is átadtak.

A TIT Öveges József emlékérmet első alkalommal adták át szervezetnek, mégpedig a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának, a felnőttképzésben nyújtott támogatásért. Ugyancsak emlékplakettel ismerték el Horváth Miklós ismeretterjesztő munkáját. Kiváló ismeretterjesztő kitüntetésben részesült Ducz Mihály, Völler Gyulának pedig a tehetséggondozásban elért eredményeit díjazták aranykoszorús jelvénnyel. A TIT-nek 60 éve lett tagja Tantalics Béla lenti helytörténész, erről ugyancsak megemlékeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!