Zalaegerszeg

2013.09.09. 15:54

Mit rejt az Almárium?

Zalaegerszeg - Almárium tehetségsarkot avattak és együttműködési megállapodást írtak alá három iskolával hétfőn a Keresztury VMK-ban.

Magyar Hajnalka

Felavatták hétfőn az Almárium sarkot, amit a tehetséggondozás  helyszínének szánnak. Mint Kondor Anita, az intézmény igazgatója elmondta, a   megyeszékhelyen  tanuló fiatalok tehetségének kibontakoztatásához szeretnénk professzionális hátteret nyújtani a VMK  infrastruktúrájával és szakértelmével,  elsősorban a képzőművészet, a vizuális kultúra valamint a színjátszás, drámapedagógia területén.
Kiss Krisztián, a projekt vezetője az Almárium nyitott, oldott karakterét hangsúlyozta.  Igyekeznek igazodni a felmerülő igényekhez, így a nyitva tartást is rugalmasan tervezik, bejelentkezés alapján.

Ezt követően Kondor Anita együttműködési megállapodást írt alá Kiss Zsolttal, a Zrínyi-gimnázium igazgató-helyettesével, Czigány Lászlóval, az Ady, valamint Hanzséros Alajossal, Kertvárosi iskola igazgatójával,  szentesítve, a tehetséggondozásban így is meglévő sokszínű kapcsolatukat.

Végül Majer Piroska szólt  a szombaton 11-17 óra között a Vizslaparkban megrendezendő Nagy tehetségválasztó napról,     ahova az iskola utáni elfoglaltságot kereső gyerekeket és szüleiket várják. A zeneiskola mellett számos tánccsoport és sportklub mutatkozik be, s pszichológus is segítséget kínál önismereti teszt, vagy orientációs beszélgetés formájában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!