Zalaegerszeg

2013.05.10. 16:23

A színház anyagi helyzetéről is tárgyalni kellene

Zalaegerszeg - Dr. Kocsis Gyula önkormányzati képviselő (EZE) indítványozta, hogy a városi közgyűlés a színház anyagi helyzetéről is tárgyaljon, de végül nem vették fel a témát a csütörtöki ülés napirendjébe.

Horváth A. Attila

Kocsis Gyula, a pénzügyi bizottság elnöke közgyűlés utáni pénteki sajtótájékoztatóján szólt e kezdeményezéséről, hozzátéve, hogy a finanszírozási problémák miatt a fenntartó városnak foglalkoznia kellene a színház működésével. A városi cégek üzleti terveivel kapcsolatban a Zala-Depo Kft. példáját említette: a cég jelentős veszteséggel tervezi az évet, ráadásul át is kellett dolgoznia a tervet, miután a parlament döntött a hulladékszállításra vonatkozó 10 százalékos rezsicsökkentésről. A képviselő meglátása szerint egyes cégek alultervezik az üzleti eredményeiket azért, hogy aztán a jobb valós eredményért prémiumot lehessen kifizetni az ügyvezetőknek. Ugyanakkor a városi gazdasági társaságok működését összességében jónak, biztonságosnak értékelte.

Az önkormányzati ellenőrzések eredményéről Kocsis Gyula elmondta: az ellenőrök hatékonyan dolgoznak és több feltárt visszásságot is orvosolt már a város. A hivatal ellenőrzési irodájának létszámát azonban növelni kellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!