Zalaegerszeg

2013.04.15. 18:13

Duplájára emelkedő szemétdíj Zalában

Zalaegerszeg - Egy uniós jogszabályra hivatkozva emelkedtek sok helyütt a duplájánál is magasabbra a hulladékszállítási díjak Zala megyében. Ez ellen lépne fel Vigh László országgyűlési képviselő.

Arany Horváth Zsuzsa

A fideszes honatya a Zalai Hírlapnak elmondta, több polgármester is megkereste ezzel a gonddal, ő pedig a Fidesz parlamenti frakciója elé viszi a problémát, mondván, a megígért rezsicsökkentésbe nem fér bele, hogy a szemétszállításért drasztikusan megemelt díjat kelljen fizetni.

Az emelkedést a szolgáltatók azzal magyarázzák, hogy az EU rendelkezése szerint hetente kell elszállítani a településekről a szemetet.

A képviselőnek ígérete van arra, hogy foglalkoznak az országgyűlésben is a kérdéssel. Vigh László türelmet kér az érintettektől, jelezve, reményei szerint a hathatós fellépés nyomán vissza lehet állítani a hulladékszállítási tarifát a 2012-es szintre. A megoldást júliusra reméli, visszamenőleges hatállyal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!