Zalaegerszeg

2012.03.12. 18:23

Ötéves a ságodi Gyöngyvirág Nyugdíjas Klub

Alakulásának ötödik évfordulóját ünnepelte a ságodi Gyöngyvirág Nyugdíjas Klub szombaton a zalaegerszegi településrész közösségi házában. A klub dalköre műsort is adott a jelenlévőknek.

Horváth A. Attila

"A legnagyobb művészet tudod mi? Derűs szívvel megöregedni..." - e rendezvényt nyitó verssorok mottóként is megállták volna a helyüket, igencsak jó kedvű társaság gyűlt össze ugyanis a szépen karban tartott közösségi helyiségben.


Kónya Miklósné, a klub vezetője a kezdetekről elmondta: 2006 telén egy településrészi fórumon fogalmazták meg az alapítás ötletét, majd házról házra járva felkeresték a ságodi időseket, s a következő februárra már össze is állt a csatlakozók névsora. A 26 fővel alakult klubnak ma 62 tagja van, a közösségben dalkör és tánckör működik, az idősek fellépésekre járnak, születésnapokat, névnapokat tartanak, előadásokat, kirándulásokat szerveznek és a jeles társadalmi ünnepeket is megülik. Az évek során pályázatokkal sikerült bővíteniük a klub felszerelését, és céljaik megvalósításához a Ságodért Alapítványtól is sok segítséget kaptak.

- Az elmúlt öt év minden mozzanata benne van ebben a füzetben. Még az is, hogy a prószafesztiválon hány kiló krumplit használtunk fel... - fogalmazott a klub krónikása, Lebár Györgyné, aki a gondosan vezetett napló alapján idézte fel az emlékezetes eseményeket. Az ünnepségen elhangzott: továbbra is várnak mindenkit, aki jó közösségre, szeretetre vágyik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!