Zalaegerszeg

2011.08.15. 09:27

Szeszély és Csókos (képgalériával)

Mint arról szombaton már beszámoltunk, 28. alkalommal rendezték meg a megye nyugati kisvárosában, Zalalövőn a Zala Menti Napokat, mely mindenkinek gazdag élményt kínált.

Arany Horváth Zsuzsa

A pénteki hivatalos rendezvények után szombaton a kirakodóvásár adott új városképet az utcáknak Zalalövőn, ahol reggel fél kilenckor fúvós térzene és mazsorettek tánca ébresztette a lakókat, akik máris készülhettek a kispályás focira és a tekeversenyre. A művelődési házban két heyi kötődésű könyvet mutattak be délelőtt: dr. Tóth Ferenc Szöktem tőled és Molnár László Őrség kapuja című köteteit ismerhette meg közelebbről a közönség. Délután a sörsátorba igyekeztek azok, akik a modern táncok szerelmesei.


Vasárnap horgászversennyel indult a nap: a Borostyán-tónál, majd a szentmise után ismét a Salla művelődési ház közelében felállított sörsátor lett az események helyszíne. Mindaddig, amíg kezdetét nem vette a XVIII. fogathajtó verseny a Jókai utcai focipályán. Idén tizenhárom páros fogat nevezett, hogy értékeltesse teljesítményét a dr. Szentirmai István elnökölte versenybírósággal. A Vigh László országgyűlési képviselő által vasárnap kettő órakor megnyitott kétfordulós pontgyűjtő versenyre négy évnél idősebb lovakkal lehetett nevezni, ezt zömmel Vas megyéből érkezett sportolók tették meg, mellettük a helyi színeket Lebics István, a zalaiakat pedig Becsvölgye és Zalaistvánd egy-egy küldötte képviselte.

A kettes fogatoknak a C kategóriás versenyen előre megadott szintidő alatt kellett teljesíteni az akadálypályát. Ottjártunkkor éppen Szeszély és Csókos ügetett a bóják között, őket Tóth László fogathajtó irányította elegáns mozdulatokkal. A szűk kapuk között könnyedén forduló lovak és fogatok nagy sikert arattak a pálya árnyékos oldalán összegyűlt közönség köreiben. A sportolók a pénzdíj mellett serlegeket kaptak, de a nézők sem maradtak ajándék nélkül, hiszen az esti tombolasorsoláson egy kiscsikó talált gazdára.

A XXVIII. Zala Menti Napokat az Ocho Macho együttes koncertje zárta.


Néptánc Gála
Bár a Zala Menti Napok eseményeinek derékhada a hét végén lezárult, a most következő szerdán ismét a Salla Művelődési Házba szól az invitálás, ugyanis ekkor rendezik meg a hagyományos Nemzetközi Néptánc Gálát a városban.

Ezek is érdekelhetik