Zalaegerszeg

2011.07.14. 16:03

Aljegyző, gazdasági program

Aljegyzőt választott a pacsai képviselőtestület a legutóbbi, keddi ülésén, emellett elfogadta a ciklus végéig szóló gazdasági programot és tárgyalt a szennyvíztelep bővítéséről.

Szabó Judit


Az önkormányzat zárt ülésen választott aljegyzőt. Tizenhat pályázó közül a keszthelyi önkormányzatnál gyámügyekkel foglalkozó Benedek Karolinának szavaztak bizalmat. Az államigazgatási főiskolát végzett szakembert mától alkalmazza a pacsai polgármesteri hivatal. A testület tárgyalt a hat önkormányzat osztatlan közös tulajdonában lévő pacsai szennyvíztelep bővítéséről, amire azért van szükség, hogy megkezdhesse működését a városban épülő baromfiüzem. Pacsa képviselő-testülete vállalta, hogy finanszírozza a telep kapacitásának növelését 60 millió forint plusz áfa költséggel. Kiderült azonban, hogy a tervezett bővítés nem elegendő, további nettó 35 millió forintos fejlesztésre van szükség. Ezt az összeget az üzemet építő Zala Baromfifeldolgozó Kft.. biztosítja. Az önkormányzat ugyanakkor szeretné, ha a pacsai befektetések miatt változnának a telep tulajdoni arányai, s a városnak 66,6 helyett 84,5 százaléka lenne. Erről megállapodtak a többi tulajdonossal, s kezdeményezték, hogy foglalják szerződésbe: a telep állagának megóvásához és üzembiztos működéséhez szükséges karbantartásokat és javításokat a a kibocsátott szennyvíz arányában fizetik a települések. A pacsai testület elfogadta a 2014-ig szóló gazdasági programot, miután a kormányhivatal törvényességi észrevételben hívta fel a figyelmét arra, hogy az alakuló üléstől számított fél éven belül el kellett volna készíteni azt. A program megalkotása egyébként azért maradt el, mert a város vezetése kiszámíthatatlannak látja a jövőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!