Zalaegerszeg

2011.06.30. 17:38

Ki dönt a hulladékszállításról?

Ismét Gyarmati Antalt választotta iskolaigazgatónak a zalalövői önkormányzat a legutóbbi ülésen, ahol a hulladékszállításról, a civil szervezetekről és a beiskolázásokról is szó volt.

Szabó Judit

Július végén lejár Gyarmati Antal iskolaigazgatói megbízatása, ezért pályázatot írt ki az önkormányzat a vezetői állásra. Telefonon többen érdeklődtek, de csak a jelenlegi igazgató adott be írásban pályázatot. Szakmai programját a diákönkormányzat és a szülői munkaközösség száz százalékban, a nevelőtestület és az alkalmazotti közösség pedig döntő többségben támogatta. A képviselők újabb öt évre őt nevezték ki igazgatónak a legutóbbi, keddi ülésen.

A civil szervezetek második félévi támogatásának odaítélését elhalasztotta az önkormányzat, mivel még nem kapott hírt az önhibájukon kívül hátrányos helyzetű települések kiegészítő finanszírozására beadott pályázatáról, így nem látja tisztán a pénzügyi mozgásterét. Az iskolai és az óvodai csoportlétszámokról viszont döntés született: az óvoda négy csoporttal működik, az iskolában pedig csak egy első osztály indul a következő tanévben.

A Zalaispa hulladékkezelésre vonatkozó árajánlatáról ezúttal sem határozott, csak tájékozódott a testület. Arról sem döntött, hogy kiír-e közbeszerzési eljárást a hulladékszállításra. Időközben ugyanis tudatosította a Zalaispa-társulás, hogy 2008-ban valamennyi tagja (több mint 280 önkormányzat) rá ruházta a hulladékkezeléssel kapcsolatos feladatokat. Ez azt jelenti, hogy ha lejárnak a jelenlegi közszolgáltatási szerződések, már a társulás írhat ki új pályázatot a szemétszállításra, nem dönthetnek ebben egyedül az önkormányzatok. Legfeljebb még azt tehetik meg, hogy magának a társulásnak az árajánlatát fogadják el. Zalalövőn egyelőre várják a fejleményeket ebben az ügyben, de az idő sürget, mivel a település Zalai Huke Kft.-vel kötött közszolgáltatási szerződése év végén lejár.

A képviselő-testület elutasította a Borostyán-tó partján üdülővel rendelkező zalaegerszegi Zala- Depo Kft. kérését a tönkrement stég felújítására. Attól tartanak ugyanis, hogy ha a kérelmezőnek engedélyt adnak erre, mások is jelentkeznek hasonló igénnyel, új stégek telepítésének szándékával. Az önkormányzat pedig azt szeretné, ha a tó strand felőli oldalán nem lennének ilyen létesítmények, csak a túloldalon, ahol a horgászok használják a meglévőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!