Zalaegerszeg

2010.11.11. 16:36

Eltelt egy év, nő a szemétdíj Zalalövőn

A hulladékszállítási díjak 12 százalékkal nőnek januártól Zalalövőn. A költségek kifizetését továbbra is átvállalja az önkormányzat a hetven évnél idősebb egyedülálló helybeliektől.

Szabó Judit

A képviselő-testület a legutóbbi ülésen fogadta el a jövő évi hulladékszállítási díjakat. Az infláció feletti áremelést az indokolja, hogy Zalalövő is csatlakozott a szelektív gyűjtés feltételeit megteremtő Zalaispa hulladékgazdálkodási rendszerhez, s a beruházás során kialakított létesítmények és a beszerzett eszközök amortizációs költségét be kell építeni a díjakba.

Árnövelő tényező még, hogy a zalabéri depónián az idei 4,5 forinttal szemben jövőre 5 forintért lehet lerakni egy kilogramm lakossági hulladékot. Zalalövőn 2011-től az idei nettó 282 forint helyett 316 forint plusz áfát (vagyis bruttó 395 forintot) kérnek egy százhúsz literes kuka kiürítéséért. A városban az idei év elején megszűntek a nyugdíjasoknak biztosított kedvezmények, kivéve, hogy a 70 év feletti egyedülálló időseknek egyáltalán nem kell fizetniük, az ő hulladékszállítási költségüket továbbra is átvállalja az önkormányzat.

Valamennyi háztartás kérhet ugyanakkor 120 literesnél kisebb, 80 vagy 60 literes edényt, ha kevés szemetet termel. A 80 literes kuka ürítése jövőre 291, a 60 literesé 279 forint plusz áfa lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!